@ss@l@mu@laikum & s@l@m @pre@s@si

Hye aku Nanie. Blog ini aku tbuhkan adalah untk m’ceritakn tntang makna sbuah p’sahabatan. Aku pon tak tahu knapa Ntah tetiber aku nak cerita pasal makna sebuah persahabatan. Semua org dlm dunia memerlukan sahabat, teman dan kawan. Mustahil la jika ada org tak memerlukan semua itu. Tetapi adakah kita pk, apa tujuan kita bersahabat, berteman dan berkawan? Sebenarnya, kita berkawan adalah utk mengisi masa lapang dan jika rakan kita ada masalah, kita wajib menolong mreka. Satu lagi fungsi kawan adalah menegur rakan2 kita jika kita rasa dya ada membuat silap. Nilah sebenarnya fungsi kawan. Kawan yg ikhlas tidak akan membiarkan kawan2nya lari dr landasan yg betul. Jika aku sendiri ada membuat silap di mata korang, korang pun leh tegur me but ada cara gak. Aku tak kisah org nak tegur aku kerana aku pk, tak semua org leh muhasabah diri masing2. Kamu sendiri yg nampak silap aku dan aku bersedia menerima teguran kamu semua. And aku pun harap member2 aku yg pernah aku tegur dulu & sekarang dpt menerima teguran aku dan berharap kawan2 aku yg pernah aku tegur tak pernah kecik hati ngan aku. Tu lah yg perlu kita lakukan sebagai sahabat. Sahabat bukan je sebagai teman berhibur @ teman sekaraoke (huhu) tetapi sebagai teman suka dan duka.

Aku pun tak tau napa tetiber aku nak posting entry pasal sahabat. Mb bg aku sahabat juga memainkan peranan penting dlm hidup aku. Ikhlas aku katakan, aku tidak lupakan kesemua member2 @ sahabat aku even kat kem belia mahupun kat kolah mnengah n rendah and dgn rendah diri aku masih lagi memerlukan kawan dlm hidup aku. Tak mungkin aku lupakan semua gelak ketawa dan titisan air mata yg berlaku antara kita. Huhu. Ala2 tragis jer. Huhu. Kepada yg masih anggap aku member korang, thanks kerana sudi hadir dlm hidup aku. Thanks gak kerana sanggup bersusah senang dgn aku. Perlu ker aku senaraikan nama2 mereka? Hmm…. Bg aku tak perlu. If korang semua ikhlas bersahabat ngan aku, korang mesti tau yg korang adalah kawan2 aku susah n senang.

seorg kawan b’kawan tanpa sebab,

seorg teman menemani tanpa b’syarat,

seorg sahabat menjadi pelita dikala kegelapan dan apa jua suasana.

korang juga mesti tahu kawan nie ada macam2 jenis kawan, antaranya

*kawan makan kawan,

*kawan tikam kawan,

*kawan tinggal kawan,

*ada kawan tolong kawan n,

*ada kawan setia kawan.

So, kita hendaklah pandai memilih kawan. Biarlah kita b’kawan dengan kawan yg berguna.

1 comment February 3, 2010

4sahabat

waktu kami kat menara tepi giat mara ja..lpas breakfst..🙂best..

6 comments February 3, 2010

3sahabat

nie waktu lpas breakfst..iman dkung mkanan ag 2…:)

4 comments February 3, 2010

my prenz

nie pic nanie ngan kak iman bru lpas lunch🙂

1 comment February 2, 2010

my group

nie pic nanie n mygroup msa tngah relex lpas lunch..mmang bez:)

2 comments February 2, 2010

gurlz

nie plak kwan2 nanie kat giat..geng pinkygurlz,,tp ada cowng yg x ckup la..sory?

1 comment February 2, 2010

boyz

ini pic kengkwan laki nanie kat giat mara..yg kat blakang 2 xnmpak ma’af eyk?hehehehe

1 comment February 1, 2010

s@l@m @pre@s@si!

buat sahabatKu,,

kala kesunyian menutupi jiwaKu,,

kau hadir memberi sinar baru,,

tanpa penat atau jemu,,

sahabatKu,,

setiap titis-titis suka mahupun duka,,

kau tetap hadir menemaniKu,,

kendati pun lautan api,,

hutan tebal,, ribut taufan,,

sanggup kau redahi,,

terima kasih sahabatKu,,

kau tetap akan ku kenang sampai ke akhir hayatKu…

3 comments February 1, 2010

halaman

prenz4u

hi,
this is all about me....dan my blog...
my blog mengisarkan tentang sahabat....
kepentingan sahabat.....
jenis-jenis sahabt...
dan semunya tentang sahabat....
just checkout my blog ok!!!!!

tarikh/ date

December 2016
M T W T F S S
« Feb    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blogroll